super:bit - til din skole

VilVite kommer ut til skolen for å holde programmeringskurs i micro:bit for elever på 6. trinn. Lærere som har vært med på lærerkurs i super:bit kan melde på klassen sin.
Bestill
 • Fagområder: Matematikk , Samfunnsfag , Naturfag
 • Tidspunkt: tirsdag - torsdag
 • Varighet: 2 timer
 • Målgruppe: 5.-7. trinn
 • Hva er super:bit?

  På oppdrag fra Utdanningsdirektoratet koordinerer Vitensenterforeningen en del av satsingen i Den teknologiske skolesekken for å styrke programmeringskompetansen i skolen. Sammen med NRK og Lær Kidsa Koding vil Vitensenterforeningen lære barn og unge programmering både i skolen og i kodeklubber på fritiden. Den nye satsingen kalles super:bit.

  Før VilVite kommer på besøk til elever på 6.trinn må du ha vært med på super:bit-lærerkurs. På lærerkurset får du som lærer med deg et klassesett med utstyr som brukes til super:bit-oppdragene. Merk: super:bit er et landsdekkende prosjekt som er uavhengig av Bergen kommunes micro:bit-satsing. Det er derfor ikke mulig å delta om dere kun har deltatt på micro:bit-kurs i regi av Bergen kommune.

  Mer informasjon om super:bit her.

  Hva skjer i dette læringstilbudet?

  Elevene på 6. trinn løser problemer og bruker nøkkelbegreper og arbeidsmåter fra den algoritmiske tenkeren. Verktøyet vi bruker for å løse oppdrag i en smartby, er den lille datamaskinen micro:bit. Vi ønsker aktive lærere og elever som bruker kroppen og sansene for å lære. Oppdragene legger opp til å teste, prøve og mestre sammen.

  Forberedelser
  For- og etterarbeid finner du på super:bit sin egen hjemmeside.

  Bestilling

  OBS!  På bestillingsiden vil tidspunkt oppført under dato være kl 09.00-12.00. Det er tidsområdet programmet kan kjøres på skolen. Opplegget tar kun 2 timer. Ønsket start-tidspunkt velges senere i bestillingen, alternativene ligger mellom kl 09.00-10.00, alt etter det som passer best på skolen. Eksempel: Med programstart kl 09 avsluttes økten kl 11. Med programstart kl 09:30, avsluttes økten kl 11:30, og så videre.

  Dersom dere har 2 eller flere klasser som ønsker besøk samme dag, må dette spesialbestilles. I så fall kan dere ta kontakt med bestilling@vilvite.no for å tilpasse

  Bruk avtalekode DTS1001 ved bestilling.

  VilVite tilbyr også skoleprogrammet til skoler i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. VilVite vil da reise på turné ut til skolene etter avtale.
  Ta kontakt ved å sende epost til dts@vilvite.no

  Spørsmål?

  Spørsmål om bestilling/besøk: tlf. 55 59 45 46 (man-fre kl. 09-15) eller send e-post til bestilling@vilvite.no
  Andre spørsmål: ta kontakt med Anne Mæland, tlf. 41687616, eller send e-post dts@vilvite.no

  Nyheter skole og barnehage

  Vi besøker barnehager med Ballongbaluba

  Vi er i gang med vårens tilbud til førskolebarna og reiser ut til barnehagene med Ballongbaluba. 

  Ny ressursside til skole og barnehage

  Den nye ressurssiden VilViteMer er for alle som vil vite enda mer om naturvitenskap!

  Suksess med digitalt kodetilbud - nå får også 9. trinn delta

  Over 1300 elever har deltatt på digital kodeundervisning fra VilVite høsten 2020, og nå kan også 9. trinn bestille «Kodekraft», som er et gratis, digitalt læringstilbud i programmering til ungdomsskoler i Vestland og deler av Møre og Romsdal. 

  Følg oss: