Skole og barnehage

Elektronisk løgndetektor

L

Klassen lærer å lodde komponenter på et profesjonelt kretskort. Ved hjelp av lodding lærer de om komponentene i en elektronisk sensorkrets. Transistorer, kondensator, motstander, høyttaler og batteri kobles og kan så brukes til løgndetektor.

Fag / fagområde: Naturfag
Ukedager: torsdag og fredag
Antall: Inntil 30 elever
Varighet: 75 min
Trinn: 8.-10. trinn

Klikk på «Bestill» nedenfor for klokkeslett og ledige tider. Tilbud for hele neste skoleår kan bestilles fra medio april.   

Kompetansemål 

  • Utvikle produkter ut fra kravspesifikasjoner og vurdere produktenes funksjonalitet, brukervennlighet og livsløp i forhold til bærekraftig utvikling (Naturfag). 
  • Bruke begrepene strøm, spenning, resistans, effekt og induksjon til å forklare resultater fra forsøk med strømkretser(Naturfag). 
  • Fremstille produktet med egnet materiale, komponenter, og funksjonelle teknologiske løsninger (Teknologi i praksis).

Forberedelser
Informasjon om programmet: Lærerveiledning.
Anbefalt forarbeid, til lærer: Powerpoint-presentasjon til bruk i klassen.
Anbefalt forarbeid: Elevark.
Anbefalt etterarbeid: Se på løgndetektoren. La elevene navngi de ulike komponentene, og bruke faglige begreper når de forklarer virkemåten til hverandre.

Viktig informasjon 
Pris materiell er kr 35,- per elev. Materiellkostnader dekkes ikke av Bergen kommune.

Bestill

Lagt ut: 08.11.2016

Med litt veiledning fra VilVites formidler lærer elevene fort å lodde.

Nyheter skole og barnehage

Spenningsekspedisjonen - bestill til høsten!

BKK tar samfunnsansvar og inviterer 9. og 10. klassinger til læringsprogrammet BKK-Spenningsekspedisjonen på VilVite. Elevene lærer om produksjon av elektrisk energi fra fornybare og ikke-fornybare energikilder, samt om elsikkerhet og miljøeffekter som følge energiproduksjon.

Biene kommer

Til høsten kan førskolebarn delta på vårt nyeste læringsprogram: Biene kommer. Her skal barna programmere en liten bie-robot, noe som vekker nysgjerrighet og mestringsfølelse!

NYHET! Nå kan du bestille læringstilbud for hele neste skoleår

Nå tilbyr vi for første gang muligheten til å bestille læringsprogram for et helt skoleår frem i tid. Da kan lærerne planlegge bedre, bestille tidligere og slik sikre plass også på de mest etterspurte programmene. 

Følg oss: