Skole og barnehage

LEGO Mindstorms NXT eller EV3 introkurs (8.-10. trinn)

L

Dette introduksjonskurset gir en grunnleggende opplæring i programmering av LEGO Mindstorms NXT og har som mål å øke klassens kompetanse i bruk av utstyret. Elevene jobber parvis med å løse problemstillinger av ulik vanskelighetsgrad. Det er en robot per par. Hvis du ønsker kurs i EV3, må dette angis som kommentar i bestillingen din.

Fag / fagområde: Matematikk, Naturfag og Teknologi i praksis
Ukedager: fredag
Antall: Inntil 30 elever.
Varighet: 120 min
Trinn: 8.-10. trinn

Klikk på bestill for klokkeslett og ledige tider. Tilbud for neste semester kan bestilles fra medio november og april.  

Viktig informasjon

Introkurs i EV3 må angis som kommentar i din bestilling ellers legger vi opp til kurs i NXT.

Kompetansemål 

Bruke tall og variabler i utforskning, eksperimentering og praktisk og teoretisk problemløsning og i prosjekt med teknologi og design.

Forberedelser 

Informasjon til lærer: Lærerveiledning

Forarbeid: Finn frem og bli kjent med skolens LEGO-utstyr. Det er en fordel om elevene kan bygge en grunnrobot, men det er ingen forutsetning for programmet.

Etterarbeid: Ta skolens LEGO-utstyr i bruk. La gjerne elevene benytte brukerveiledning som omfatter det klassen lærte på VilVite: NXT eller EV3.

Tips 

Hvis du ønsker at klassen skal delta på utfordringen for First Lego League, så følg med på FIRST Scandinavia sine hjemmesider

Bestill

Lagt ut: 08.11.2016

Robotprogrammering lærer elevene programmering, logikk og strategi. Kanskje programmet også motiverer klassen til å delta i turneringen FIRST LEGO League?

Nyheter skole og barnehage

Flere lærerkurs i januar

Nå i januar arrangerer vi tre kurs for lærere og barnehageansatte. Kursene gir både faglig påfyll og konkrete metoder og verktøy.

 

Spenningsekspedisjonen - ledige plasser i vår

Spenningsekspedisjonen er vårt mest besøkte program. Vi har ennå ledige plasser denne våren. Elevene lærer om produksjon av elektrisk energi fra fornybare og ikke-fornybare energikilder, samt om elsikkerhet og miljøeffekter som følge energiproduksjon.

Bestill vårens læringstilbud

VilVite tilbyr til enhver tid rundt 60 ulike læringstilbud for barnehager, grunnskoler og videregående skoler. Alle læringstilbudene er knyttet til læreplanen eller rammeplan for barnehagen. Velkommen til realfagsglede og læring!

Følg oss: