Skole og barnehage

LEGO Mindstorms - introkurs i programmering

L

Dette introduksjonskurset gir en grunnleggende opplæring i programmering av LEGO Mindstorms og har som mål å øke klassens kompetanse i bruk av utstyret. Elevene jobber parvis med en robot for å løse problemstillinger av ulik vanskelighetsgrad. VilVite har to ulike roboter å velge mellom: NXT eller EV3.

Fag / fagområde: Matematikk, Naturfag og Teknologi i praksis
Ukedager: onsdag og fredag + mandag 4. juni
Antall: Inntil 30 elever.
Varighet: 2 timer
Målgruppe: 8.-10. trinn

Klikk på «Bestill» nedenfor for klokkeslett og ledige tider. Tilbud for hele neste skoleår kan bestilles fra medio april.  

Viktig informasjon
I bestillingen må du velge om klassen skal bruke EV3 eller NXT. Anbefaler å velge den modellen som dere allerede har på skolen. NXT er en eldre modell enn den nyere modellen EV3, og her ser du forskjellen på NXT og EV3.

Kompetansemål 
Bruke tall og variabler i utforskning, eksperimentering og praktisk og teoretisk problemløsning og i prosjekt med teknologi og design.

Forberedelser 
Viktig informasjon til lærer, med anbefalt for- og etterarbeid: Lærerveiledning
Brukerveiledning som omfatter det klassen lærte på VilVite: NXT eller EV3.

Tips
Hvis du ønsker at klassen skal delta på utfordringen for First Lego League, så følg med på FIRST Scandinavia sine hjemmesider

Bestill

Lagt ut: 08.11.2016

Robotprogrammering lærer elevene programmering, logikk og strategi. Kanskje programmet også motiverer klassen til å delta i turneringen FIRST LEGO League?

Nyheter skole og barnehage

Verksted i Juletreskogen med ny vri

Vi inviterer 1.-7. trinn til juleverksted hvor elevene får lage juletrepynt. Nytt av året er en sterkere matamatisk innfallsvinkel med rom for kreativitet og skaperglede. I tillegg har vi år også et tilbud til 5.-7. trinn. 

Spenningsekspedisjonen - bestill for høsten!

BKK tar samfunnsansvar og inviterer 9. og 10. klassinger til læringsprogrammet BKK-Spenningsekspedisjonen på VilVite. Elevene lærer om produksjon av elektrisk energi fra fornybare og ikke-fornybare energikilder, samt om elsikkerhet og miljøeffekter som følge energiproduksjon.

NYHET! Inspirasjonskurs "Plast, bruk og kast"

Dette er et todagerskurs for deg som jobber med barnehagebarn og skal hjelpe deg med å komme i gang med bærekraft i barnehagen. Kursdager: 14. nov. 2018 og 13. feb.2019. 

Følg oss: