Skole og barnehage

Lys, syn og farger

L

Timen starter i et mørkerom hvor vi jobber med ulike typer lys: elevene jobber på flere stasjoner hvor de blant annet undersøker fargeblanding, lysbrytning, skjermen på smarttelefonen, øyets anatomi og synets ulike egenskaper.

Fag / fagområde: Naturfag
Ukedager: torsdag
Antall: Inntil 30 elever
Varighet: 45 min
Målgruppe: 8.-10. trinn

Klikk på «Bestill» nedenfor for klokkeslett og ledige tider. Tilbud for hele neste skoleår kan bestilles fra medio april.  

Kompetansemål 
Gjennomføre forsøk med lys, syn og farger, og beskrive og forklare resultatene. 

Forberedelser 
Viktig informasjon til lærer: lærerveiledning
Anbefalt for- og etterarbeid: for- og etterarbeid. 

Bestill

Lagt ut: 08.11.2016

Spennende, gøy og lærerikt å gjøre synseksperimenter.
Omgivelsene endres raskt i farge når lyset skifte farge.

Nyheter skole og barnehage

Vil du ha VilVite til din skole?

Vi søker to skoler som vil prøve vårt nye oppsøkende tilbud fra «VilVite på hjul». Da stiller vi med vitenshow, utstilling og læringsprogram – til en «VilVite-dag» ved skolen. Se hvilke tema du kan velge blant og meld tilbake nå. 

Tid for koding i uke 48-49

Vi er med på Kodetimen. I uke 48 og 49 har vi økt antall plasser på våre kodeprogrammer. Læringsprogrammene fokuserer på forståelse og ferdigheter innen enkel programmering. Her er det lære ved å gjøre – og programmere underveis!

Verksted i Juletreskogen med ny vri

Vi inviterer 1.-7. trinn til juleverksted hvor elevene får lage juletrepynt. Nytt av året er en sterkere matamatisk innfallsvinkel med rom for kreativitet og skaperglede. I tillegg har vi år også et tilbud til 5.-7. trinn. 

Følg oss: