Skole og barnehage

Skaperhagen - Kjedereaksjon (8.-10. trinn)

L

Klarer vi å lage en sammenhengende kjedereaksjon? Elevene jobber i grupper og samarbeider om å bygge hver sin del av en kjedereaksjonen. Det er mye forskjellig utstyr tilgjengelig og vi lærer av å teste og prøve ut underveis. Redskapsboden er et av husene i Skaperhagen, en kreativ arena hvor elevene jobber med problemløsning og lærer av egne erfaringer.

Fag / fagområde: Det skapende mennesket.
Ukedager: tirsdag og onsdag
Antall: 32 elever. For grupper opp til 180 elever, kontakt bestilling@vilvite.no med ønsket dato, antall og ankomst
Varighet: 60 min
Trinn: 8.-10. trinn

Om Skaperhagen
Skaperhagen handler om det skapende mennesket: om å løse problemer i samarbeid med andre gjennom å bruke kreativiteten, utforske materialer, verktøy og teknologi. Her er det prøving og feiling som gjelder - og å lære av dette. Formidler hjelper til ved å motivere, stille spørsmål og om nødvendig gi hint eller forslag til bruk av materialer eller verktøy. 

Forberedelser og etterarbeid
Viktig informasjon til lærer: lærerveiledning.
Forslag til forarbeid: se inspirerende filmer fra Youtube, f. eks.: 99 Amazing Chain Reaction Tricks Part 3 (YouTube).
Søke tips: søk på Rude Goldberg
Forslag til etterarbeid: Se filmer dere tok av kjedereaksjonen og beskriv hva som skjedde. Last ned forslag til lærer her

Viktig informasjon
Skaperhagen og Skaperhagen – Kjedereaksjon kan ta imot grupper opp til 180 elever, f. eks hele trinnet, ved å bestille flere program samme dag. Vi hjelper deg gjerne, så send
e-post til bestilling@vilvite.no med ønsket dato, antall, trinn og tid for ankomst.

Bestill

Lagt ut: 05.05.2017

I Redskapsboden får elevene utfordret seg selv og hverandre med å lage en kjedereaksjon bestående av mange elementer.

Nyheter skole og barnehage

Flere lærerkurs i januar

Nå i januar arrangerer vi tre kurs for lærere og barnehageansatte. Kursene gir både faglig påfyll og konkrete metoder og verktøy.

 

Spenningsekspedisjonen - ledige plasser i vår

Spenningsekspedisjonen er vårt mest besøkte program. Vi har ennå ledige plasser denne våren. Elevene lærer om produksjon av elektrisk energi fra fornybare og ikke-fornybare energikilder, samt om elsikkerhet og miljøeffekter som følge energiproduksjon.

Bestill vårens læringstilbud

VilVite tilbyr til enhver tid rundt 60 ulike læringstilbud for barnehager, grunnskoler og videregående skoler. Alle læringstilbudene er knyttet til læreplanen eller rammeplan for barnehagen. Velkommen til realfagsglede og læring!

Følg oss: