Skole og barnehage

Skaperhagen - Kjedereaksjon

L

Klarer vi å lage en sammenhengende kjedereaksjon? Elevene jobber i grupper og samarbeider om å bygge hver sin del av en kjedereaksjonen. Det er mye forskjellig utstyr tilgjengelig og vi lærer av å teste og prøve ut underveis. Redskapsboden er et av husene i Skaperhagen, en kreativ arena hvor elevene jobber med problemløsning og lærer av egne erfaringer.

Fag / fagområde: Det skapende mennesket.
Ukedager: tirsdag og onsdag
Antall: 32 elever. For grupper opp til 180 elever, kontakt bestilling@vilvite.no med ønsket dato, antall og ankomst
Varighet: 60 min
Trinn: 8.-10. trinn

Om Skaperhagen
Skaperhagen handler om det skapende mennesket: om å løse problemer i samarbeid med andre gjennom å bruke kreativiteten, utforske materialer, verktøy og teknologi. Her er det prøving og feiling som gjelder - og å lære av dette. Formidler hjelper til ved å motivere, stille spørsmål og om nødvendig gi hint eller forslag til bruk av materialer eller verktøy. 

Forberedelser og etterarbeid
Viktig informasjon til lærer: lærerveiledning.
Forslag til forarbeid: se inspirerende filmer fra Youtube, f. eks.: 99 Amazing Chain Reaction Tricks Part 3 (YouTube).
Søke tips: søk på Rude Goldberg
Forslag til etterarbeid: Se filmer dere tok av kjedereaksjonen og beskriv hva som skjedde. Last ned forslag til lærer her

Viktig informasjon
Skaperhagen og Skaperhagen – Kjedereaksjon kan ta imot grupper opp til 180 elever, f. eks hele trinnet, ved å bestille flere program samme dag. Vi hjelper deg gjerne, så send
e-post til bestilling@vilvite.no med ønsket dato, antall, trinn og tid for ankomst.

Bestill

Lagt ut: 05.05.2017

I Redskapsboden får elevene utfordret seg selv og hverandre med å lage en kjedereaksjon bestående av mange elementer.

Nyheter skole og barnehage

Biene kommer

Nå kan førskolebarn delta på vårt nyeste læringsprogram: Biene kommer. 

Læring i interaktive utstillinger

Jobber du på et vitensenter, eller ønsker du å bruke metodikk fra vitensentre i arbeidet ditt? I samarbeid med VilVite tilbyr nå HVL en videreutdanning for vitensenteransatte og andre som ønsker å bruke vitensentermetodikk på egen arbeidsplass. 

Spenningsekspedisjonen - ledige plasser i vår

Spenningsekspedisjonen er vårt mest besøkte program. Vi har ennå ledige plasser denne våren. Elevene lærer om produksjon av elektrisk energi fra fornybare og ikke-fornybare energikilder, samt om elsikkerhet og miljøeffekter som følge energiproduksjon.

Følg oss: