Talentsenteret

Talentsenter i realfag er et tilbud om tilpasset opplæring til elever med høyt læringspotensial i matematikk, naturfag og teknologi. Talentsenteret skal være en faglig og sosial møteplass.
 • Tidspunkt: Ukedager
 • Varighet: 3 samlinger på på to dager og en nettsamling
 • Målgruppe: 8.-10. trinn , 5.-7. trinn , Videregående
 • Hva er dette læringstilbudet?

  VilVite har på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet etablert Talentsenter i realfag – et tilbud om tilpasset opplæring til elever med høyt læringspotensial i matematikk, naturfag og teknologi. Talentsenteret skal være en faglig og sosial møteplass, der unge med høyt læringspotensial kan møtes og utfordres på sine interesser. Vi ønsker også å bidra til bedret metodikk for denne gruppen i skolen gjennom lærerkurs og ved å dele erfaringer og forskning fra inn og utland.

  Hvem er talentsenteret for?
  Elever som er aktuelle for en plass ved Talentsenteret i realfag: 
  1. Tilbudet er til elever fra 7. trinn til VG2 og påmelding må skje via skole/lærer.
  2. Elever som allerede presterer på høyt nivå.
  3.. Elever som har potensiale for å prestere på høyt nivå.

  Det vil bli mulig å melde interesse for skoleåret 2021-22 etter nyttår.

  Vite mer?
  Du finner all informasjon om talentsenterets bakgrunn, frister og opptak og kontaktpersoner her.

  Nyheter skole og barnehage

  Knekker programmeringskoden med Kodekraft!

  Så langt har over 500 elever i 10. klasse lært å programmere gjennom læringstilbudet Kodekraft på VilVite. Noe for dine elever?

  Kurs i undervisning for evnerike barn - på nett

  Det er mange evnerike barn i Norge, så mange at det er svært sannsynlig at du som lærer hver dag har kontakt med barn som faller innenfor denne kategorien. 14. oktober tilbyr VilVite et kurs som hjelper deg å identifisere og tilrettelegge undervisningen for disse barna.

  Kodekraft - nyhet til 10. trinn

  Et nytt gratis læringsprogram med navnet Kodekraft skal bidra til at elever lærer om teknologi og programmering før de begynner på videregående skole.

  – Vi ønsker å skape økt realfagsglede blant ungdom gjennom praktisk programmering, sier prosjektleder Anne Mæland fra VilVite.

  Følg oss: