Årets flotteste juletre - vinneren er Varden!

En fornøyd jury i julestemning har kåret vinneren av det flotteste juletreet i Juletreskogen på VilVite. Vinner er 3. trinn ved Varden skole, som i premie får et vitenshow fra VilVite til skolen.

I advent har VilVite invitert skoleklasser på 1.-4. trinn til juleverksted i Skaperhagen for å lage juletrepynt og pynte det mest kreative og flotteste juletreet Juletreskogen. Det har vært stor aktivitet – hele 33 skoler med 720 elever har deltatt på verkstedet – og samtidig vært med i konkurransen om å pynte det mest kreative og fineste juletreet. 

Vinneren er Varden 
Varden skole 3. trinn er årets vinnere. Juryen la merke til at de hadde brukt en rekke ulike geometriske former som utgangspunkt for pynten. Formidler og programansvarlig Petter Soltvedt fra VilVite forteller at en av utfordringene til klassene, har vært å lage tredimensjonal pynt. Dette så juryen godt igjen i pynten på mange trær, ikke minst på trærne til Varden skole. Når vi ringer for å gratulere skolen, kan lærer Marte Lystrup fortelle at elevene nettopp hadde jobbet med geometri-tema på skolen. Formidler Lise Austad fra VilVite kunne se av pynten at klassen hadde stilt godt forberedt på hva geometrisk pynt handler om – med mange fine kuber og sylindere.  

Juryen var samlet på VilVite 19. desember, noe du kan lese om i dagens BA. Se artikkel nederst i saken. 

Art director Tone Mehren fra OktanOrangeriet kommenterte den slående helheten på et kreativt pyntet tre med mange detaljer som harmonerte. Elevene fra Varden har tydelig samarbeidet godt for å løse oppgaven. – Dette er det flotteste treet i år - gjennomført, kreativt pyntet og god løst på alle plan! Kjersti Drangevåg fra BKK var samtidig imponert over det kreative arbeidet mange skoler har lagt ned. Det var veldig mange fint pyntede trær. 

Hele 33 skoler har hatt juleverksted til Juletreskogen i advent og deltatt i konkurransen. Anne Tove Koldal fra VilVite forteller at det ikke var noen lett jobb for juryen å velge det fineste treet. I år har det vært et svært høyt nivå, og en rekke skoler var med i kampen helt til sist. Hun trekker frem 3. trinn fra Mjølkeråen og 1. trinn fra International School of Bergen som sterke kandidater. Hun nevner også Skranevatnet, Sædalen, Slettebakken, Olsvik … og kunne sikkert nevn alle sammen. En ting er sikkert – de unge skoleelevene har vist stor kreativitet og kunnskap om kreative former – og laget flott juletrepynt til juletrærne i Juletreskogen på VilVite!

Premien kommer til skolen
Gratulerer så mye til skolevinnerne! Nå kan de glede seg til at VilVite kommer til skolen med vitenshow på nyåret. Premien er gitt i samarbeid med BKK.

Tusen takk 

Les også om dette i Bergensavisen

Et utsnitt fra vinnertreet. Her ser vi en kreativ snømann og sylinderformet hjertepynt, i tillegg kan vi skimte en kube med snor (altså en gave), og sirkler som er kreativt limt sammen som en pyramide. 

Juryleder Anne Tove Koldal fra VilVite og jurymedlem Kjersti Drangevåg fra BKK er godt i gang med å vurdere årets bidrag. 

En klasse fra 4. trinn på Slettebakken fikk æren av å være årets siste klasse som deltok i konkurransen. De var utrolig gode på sammarbeid og fikk mye skryt av formidler Petter Soltvedt underveis. De laget også en flott “stjerne” til å ha i toppen. Følg oss: