Et HAV av muligheter - på nett

Hva vil de unge bli? Hvilken utdanning skal de velge? Hvilke muligheter finnes der ute? Maritime Bergen og VilVite går sammen med en rekke bedrifter og skoler for å gi ungdom noen svar på “Et HAV av muligheter” den 17. februar. Siden vi ikke kan møtes fysisk, lager vi i år en livesending dere kan se i klasserommet eller hjemmefra.

Lenke til dagens sending

Vi skal vise jenter og gutter i ungdoms- og videregående skole alt det spennende de kan finne på om de velger en utdanningsretning mot det maritime. Kan dette være nyttig for dine elever – å se på fra klasserommet eller hjemmefra? Ønsker de å vite mer om utdanning og mulige jobber? Maritime Bergen og VilVite inviterer elever til utdanningsvalg på nett onsdag 17. februar kl. 12. Elever fra hele Norge er velkommen til å delta!

I løpet av sendingen viser vi karrieremuligheter innen realfag, yrkesfag, teknisk og maritim utdanning. Her får dere se og høre folk fra fagrelevante skoler og bedrifter – kanskje det kan gjøre utdanningsvalget lettere? Noen av de du kan møte i sendingen er Maritimt opplæringskontor, Høgskulen på Vestlandet, UiB, Sjøkrigsskolen, Fagskolen i Hordaland, NTNU Ålesund, Framo, Equinor, Utkilen, Rolls-Royce og Ent3r.

Maritim næring er for både gutter og jenter! 
Siden 2010 har Maritime Bergen satset på ulike rekrutterringsarrangementer for å få flere jenter til maritim næring. Det skjedde etter at rapporten «Flere kvinner inn i maritim næring» viste lav andel kvinner i næringen og at jenter hadde lite kunnskap om næringen. Nå henvender vi oss til både jenter og gutter:

– Maritim næring trenger både dyktige gutter og dyktige jenter, sier Line Andersen, prosjektleder i Maritime Bergen. Og det finnes mange muligheter som bare venter på å bli oppdaget. 

– Utdanningsarrangementer som “Et HAV av muligheter” er helt i tråd med VilVites formål om å rekruttere flere unge til realfaglige og tekniske utdanninger, sier Siri Nystad, prosjektleder på VilVite. I år gjør vi noe helt nytt og inviterer både gutter og jenter, i tillegg til at arrangementet blir heldigitalt. Her blir det mye til inspirasjon! 

Hvem passer dette for: Elever i 9. – 10. trinn og elever i den videregående skolen, samt lærere, foreldre/foresatte og andre interesserte. 

Dato: 17. februar
Tid: 12.00-13.30 (Du kan også se hele eller deler av sendingen i etterkant)
Sted: På nett – dere får lenke til arrangementet. 
Arrangementet er gratis.

Påmelding innen 15. februar 2021 kl. 12. ER AVSLUTTET – DU FINNER SENDINGEN PÅ YOUTUBE

Takk til bidragsytere og samarbeidspartnere: Nasjonalt senter for realfagsrekruttering, Bergen kommune, GC Rieber Fondene, Utkilen, Bergens Rederiforening, FRAMO, Equinor, Maritimt Opplæringskontor og SNMK!

Velkommen til et arrangement om den maritime næringens mange muligheter!


 

Sjøkrigsskolen pleier å være en populær foredragsholder, og vi gleder oss til å høre fra de i år også, nå på en digital plattform. Foto: Cecilie Bannow.

Kristin Bakken var med som deltager på Et HAV av muligheter i 2012. Noen år senere inspirerte hun andre fra scenen ved å fortelle hva som fikk henne til å velge en maritim retning!Følg oss: