Programmeringssett til skolene

Gratis programmeringsett til alle skoler i landet, samt gratis kurs for både lærere og elever – dette er en del av den nasjonale satsningen fra Den teknologiske skolesekken (DTS). Målet med prosjektet er å styrke programmeringskompetansen i skolen.

I løpet av de neste to skoleårene skal ti regionale vitensentre besøke eller få besøk av alle skolene i Norge. Både private og offentlige skoler med 6. trinn får tilbud om å delta på et tretimers lærerkurs. Lærere som deltar på kurset får ett programmeringsett (hovedsakling mirco:bit med ekstrautstyr) til skolen. Elevene får også delta på elevkurs for å lære grunnleggende ferdigheter i programmering. 

De første lærerkursene holdes på VilVite i august 2019. Les mer om prosjektet og se invitasjonsbrevet som blir sendt ut til skolene i mai:

For å få et programmeringssett til en verdi for flere tusen kroner, kreves at to lærere fra hver skole deltar på lærerkurs. Dette for å sikre kompetansen for å kunne bruke settet. 

Meld interesse for lærerkurs.

Prosjektet er vedtatt av Utdanningsdirektoratet, koordineres av Vitensenterforeningen og Sparebankstiftelsen DNB støtter prosjektet slik at skoler som deltar på lærerkurs får ett klassesett med programmeringsutstyr hver. 

Kontaktperson for DTS ved VilVite:
Anne Mæland, prosjektleder/formidler, epost: anm(at)vilvite.noFølg oss: