Velkommen til FIRST LEGO League 9.11.2019

Lørdag 9. november samles hele 350 unge fra 26 Hordalands-lag som skal konkurrere om priser i FIRST® LEGO® League (FLL) – verdens største kunnskaps- og teknologkonkurranse for barn og ungdom. I tillegg deltar nesten 200 barn i FLL Junior. Velkommen til å oppleve dette på BI på Marineholmen i helgen! 

Over 400 lag
I år deltar hele 408 norske lag i de regionale turneringene som den 9. november arrangeres i 23 byer i Norge. FIRST LEGO League (FLL) er for barn og unge mellom 10 og 16 år. I FLL får de unge arbeide som forskere og ingeniører med samfunnsaktuelle tema og finne løsninger på ulike problemer.

Forberedt CITY SHAPER i 8 uker
Årets oppdrag er CITY SHAPER og handler om å utforske utfordringer i byer og bygder som transport, tilgjengelighet og til og med naturkatastrofer. Oppdraget skal inspirere til nysgjerrighet rundt arkitektur og STEM (Science, Technology, Engineering og Mathematics). I åtte uker har lagene jobbet med et prosjekt for å finne en innovativ løsning på et problem, markedsføre laget og løsningen og designe og programmere en LEGO MINDSTORMS-robot til å løse oppdrag på en robotbane. Nå skal vi feire alt lagene har opplevd og oppnådd!

På finaledagen konkurrerer lagene i 4 kategorier: robotkjøring, prosjekt (se mer), teknologi og kjerneverdier. Det skal deles ut priser i alle kategorier. Sammenlagtvinneren – Champion – får plass i den skandinaviske finalen den 30. november i Roskilde. 

Byråd Linn Kristin Engø, Byrådsavdeling for barnehage, skole og idrett, vil åpne turneringen. 

STED: Handelshøyskolen BI – Campus Bergen

PROGRAM: (med forbehold om endringer)

08:00  Dørene åpnes. Lagene setter opp sitt PIT-område
09:15  Oppstilling til innmarsj til auditoriet – publikum må være på plass
09:25  Innmarsj 
09:30  Åpningsseremoni i auditoriet
10:30  Turneringen starter
15:10 Kvartfinaler
15:35  Semifinaler
15:55  Finale
16:10  Medaljeutdeling
16:30  Prisutdeling

Eget program for FLL Junior 

Resultater fra 2018 

FAKTA:

  • Verdens største kunnskaps - og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen 10 - 16 år. Hensikten er å øke unge menneskers interesse for teknologi og vitenskap og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere. 
  • Over 14 000 deltakere fordelt på 925 lag deltar i Skandinavia, mens turneringen samler over 280 000 barn på verdensbasis.
  • I Skandinavia er turneringen et samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia og talentutviklingsprogrammet Morgendagens Helter, hvor Equinor støtter talenter innen idrett, kultur og realfag.
  • I Hordaland arrangeres turneringen av VilVite, også her i samarbeid med Equinor, i tillegg til Fana Sparebank, BI Bergen og Tekna, som alle satser på barn, unge, kunnskap og teknologi. 

  Mer info: www.hjernekraft.org 

 

Lone Lost In Space på sin teknologipresentasjon. (2018)

Holen barneskole på robotkonkurranse. (2018)

Damsgård Deluxe klar for å presentere lagets kjerneverdier på PITen sin. (2018)

Team Florvåg Saturn fikk Prosjektprisens 2. plass i 2018.Følg oss: