Yrkesfagenes år 2018

Kunnskapsdepartementet har satt i gang en kampanje som skal gi både bedrifter, unge og foresatte innsikt om yrkesfag og arbeidsliv, og øke antall lærebedrifter og læreplasser.
VilVite tilbyr læringsprogram som passer yrkesfag og bidrar dermed til å fremme fokus på yrkesfag i tråd i med målsettingen til Kunnskapsdepartementet. 

 

Hva er Yrkesfagenes år 2018?
 

Kunnskapsdepartementet (KD) øker satsningen på yrkesfag, og har satt i gang kampanjen Yrkesfagenes år 2018. WorldSkills Norway har fått i oppdrag å organisere prosjektåret. De har også regien for Skole-NM i april (for elever i videregående skole) og Yrkes-NM i oktober (for lærlinger og unge fagarbeidere). 

Dette er en omdømmekampanje på nett og i sosiale medier som skal synliggjøre aktiviteter knyttet til yrkesopplæring og arbeidslivet. Målet er at kampanjen skal gi både bedrifter, unge og foresatte bedre innsikt og økt interesse for yrkesfag og arbeidsliv, samt øke antall lærebedrifter og læreplasser. 

På hjemmesiden til WorldSkills Norway kan du lese mer om gjennomgangen av prosjektet. Prosjektleder for kampanjeåret, Benedikte Sterner oppsummerer: «Vi har behov for at flere oppdager hvorfor man bør velge yrkesfag. Dette er viktig for både samfunnet og arbeidslivet.»

1. februar 2018 er offisiell start på kampanjeåret. Kampanjenettstedet yrkesfag.no lanseres da og det vil bli mye aktiviteter på sosiale medier.

Kampanjens to offisielle hashtags er #yrkesfagenesår og #mittyrkesfag.


Les også mer om yrkesfagenes år i en tale fra tidligere kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen:

2018 blir yrkesfagenes år
 

Hva tilbyr VilVite for yrkesfag?

VilVite tilbyr flere læringsprogram som passer yrkesfag. Dette bidrar til å fremme fokus på yrkesfag i tråd i med målsettingen til Kunnskapsdepartementet. 
Les mer om noen av de ulike tilbudene og bestill ved å følge lenkene under:
Arduino – kodekurs
Batteri og redoks
Elektronisk løgndetektor
Skaperhagen – Kjedereaksjon
Skaperhagen
Solceller – bygg celler til panel
Spenningsrekken – temaløype (anbefalt sammen med læringsprogrammet Batteri og redoks)
 

Spenningsrekken er et temaløype vi tilbyr til yrkesfag, og vi anbefaler den sammen med læringsprogrammet Batteri og redoks.

Læringsprogrammet “Solceller – bygg celler til panel” gir en praktisk tilnærming til solcellepanelenes virkemåte og egner seg godt for yrkesfaglige elever.Følg oss: