FIRST LEGO League

FIRST LEGO League (FLL) er en konkurranse for ungdom fra 10 til 16 år hvor elevene skal designe, bygge og programmere en legorobot til å utføre forskjellige oppdrag. Oppdragene er forskjellig hvert år. Konkurransen er tredelt med praktisk oppgave (robot), forskning og markeds-føring. Oppdragene løses ved å ta i bruk LEGO Mindstorm EV3.

Gratis kurs for veiledere 7. juni

Delta med nytt lag og få utstyr som du bruker for å gjennomføre konkurransen. Veilederkurset arrangeres i samarbeid med FIRST SCANDINAVIA med fra Statoil. Les om veilederkurset på VilVite.  

Kort og godt om FIRST LEGO League (FLL) 

Hensikten med arrangementet er å øke interessen for teknologi og vitenskap og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere. 

  • Forsknings- og teknologikonkurranse for barn og unge i alderen 10-16 år, arrangert siden 2000. 
  • Samarbeid mellom organisasjonen FIRST Scandinavia, LEGO Company og Statoils talentutviklingsprogram Morgendagens Helter.
  • Konkurransen organiseres i Skandinavia av FIRST Scandinavia. 
  • I 2016 deltok 913 lag i de skandinaviske turneringene. På verdensbasis deltok over 255 000 barn fra over 80 land i 2016.

Les mer om hva FLL er og gjør på FIRST LEGO Scandinavia sine nettsider

Hver høst et nytt FLL-oppdrag

Hvert år kommer et nytt og inspirerende oppdrag med et samfunnsrelevant tema. I oppdraget finnes ingen fasitsvar, lagene kan arbeide fritt, bruke sin oppfinnsomhet og kreativitet og selv velge hvor stor innsats de skal legge i prosjektet. 

  • FLL-oppdraget er tredelt og byr på utfordringer innenfor forskning, teknologi og markedsføring & samarbeid. 
  • I forskningsdelen skal lagene selv definere et problem. De skal forske på problemstillingen og presentere en ny og smart løsning, evt. en forbedret løsning. 
  • I teknologidelen skal lagene bygge robot og programmere denne til å løse oppdrag på robotbanen.
  • I markedsføringen skal lagene arbeide for at andre skal få se og høre om laget og prosjektet deres, samt vise at de har fokus på samarbeid.

Viktige datoer i 2017

Se også FLL-kalender for flere aktiviteter (FLL-side).

1. februar   Påmelding åpner
16. september     Oppdrag 2016 - "Hydro Dynamics" offentliggjøres kl. 1300
11. november Regionale turneringer
 2. desember Skandinavisk finale

Årets oppdrag slippes 16. september 2017 kl. 13.00! 

I løpet av 8 uker skal lagene skape og ferdigstille sitt prosjekt. Les mer om det som blir oppdraget 2017 -  HYDRO DYNAMICS? (FLL-side). 

Påmelding til FLL-turnering 

Påmelding er åpnet. Meld på ditt lag via Hjernekraft.org sine sider HER (ekstern lenke). 

Regional og skandinavisk finale 

Lørdag 11. november møtes lagene fra vår region til turnering på BI. Lagene konkurrerer om de beste løsningene. Vinneren går videre til skandinaviske finalen 2. desember. Derfra går de beste lagene til verdensfinalen.

Sted for regional finale: Handelshøyskolen BI, Kong Christian Frederiks plass 5, 5006 Bergen.

Gratis kurs for veiledere 7. juni

Delta med nytt lag og få utstyr som du bruker for å gjennomføre konkurransen. Veilederkurset arrangeres i samarbeid med FIRST SCANDINAVIA med fra Statoil. Les om veilederkurset på VilVite.  

Les om FLL 

Se hjernekraft.org.
Vi anbefaler også å lese veilederhefte og presentasjoner om FLL.

Følg oss: