Talentsenter i realfag

I skoleåret 2016-17 fikk 23 elever den unike sjansen til å være med på Talentsenter i realfagfag på VilVite. Etablering av fire talentsentre er en oppfølging av realfagsstrategien "Tett på realfag". 

VilVite er ett av fire regionale vitensentre i Norge som har fått i oppdrag å etablere Talentsenter i realfag for evnerike barn og ungdommer. Etablering av talentsentre er en oppfølging av realfagsstrategien "Tett på realfag", som ble lagt frem av Kunnskapsdepartementet høsten 2015. I første omgang er regionale talentsentre i realfag en utprøving. Her skal elevene få hjelp til å gå i dybden og få større faglige utfordringer.

De unge som har fått mulighet til å søke plass i første omgang på Talentsenter-satsningen på VilVite, er elever fra Bergen kommune som går på 7.-9. trinn. Elevene kommer til å delta på fire todagerssamlinger i løpet av vinterhalvåret. I første kullet av elever, deltok ungdommer fra Eidsvåg skole, Garnes ungdomsskole, Lynghaug skole, Møhlenpris skole, Møllebakken skole, Ortun skole, Paradis skole, Rothaugen skole, Søråshøgda skole og Åstveit skole . De har fått tildelt plass basert på deres motivasjon og kunnskap i naturfag og matematikk.

Les Bergensavisens reportasje da de besøkte elevene på “virussamling”: VilVite klekker realfagstalenter i laboratorium

Etter hvert vil realfagstalenter fra hele Hordaland og Sogn og Fjordane fra 7. trinn til VG2 kunne søke om plass på Talentsenter i realfag på VilVite.
 

Følg oss: