micro:bit - lærerkurs i programmering - på nett

Lærerkurset gir grunnleggende innføring i bruk av micro:bit. Du lærer å bruke micro:bit selv, og hvordan du kan ta programmering inn i klassen. Få tips og ideer til hvordan la elevene lage prototyper med enkel programmering.
VilViteMer: For- og etterarbeid
 • Fagområder: Naturfag , Matematikk
 • Målgruppe: Lærerkurs
 • Praktisk informasjon

  Dato: Kurset tilbys på forespørsel, ta kontakt med dine ønsker på bestilling@vilvite.no
  Varighet: 3,5 timer
  Sted: På nett
  Krav til eget utstyr: Du trenger minst 1 micro:bit med USB eller batteripakke, gjerne 2 eller flere.
  Anbefalt ekstrautstyr: Ekstra skjerm (enten ekstra PCskjerm eller prosjektor, storskjerm osv.) for å kunne se kursholders demonstrasjoner mens du jobber.

  Hva skjer på dette lærerkurset?

  Vi møtes digitalt på nett (du velger ønsket platform ved bestilling), live fra vårt micro:bit-studio.

  I kurset vil du lære om de grunnleggende funksjonene i micro:biten, og utforske den gjennom å utføre oppdrag. Underveis forklarer vi de ulike begrepene og uttrykkene som dukker opp i læreplanen, og knytter det opp mot den Algoritmiske Tenkeren.

  micro:biten kan brukes i klasserommet på ulike måter, både som et digitalt hjelpemiddel for deg i undervisningen og i oppgaver til elevene. Vi viser gode eksempler du kan ta direkte til din klasse.

  Underveis åpner vi gulvet for diskusjon i hvordan man kan bruke micro:biten i sitt klasserom. I tillegg til matte, kan denne lille dingsen tas i bruk i f.eks kunst og håndverk, musikk, samfunnsfag, engelsk, gym eller naturfag. (Her er det mulighet for deg å se potensiale i flere fag).

  Målgruppe

  Dette kurset passer for deg som er lærer på mellomtrinnet eller ungdomsskole, og ønsker å lære mer om å bruke micro:bit i undervisningen.

  Det er ingen krav til at du har programmert med micro:bit tidligere, men dersom du har erfaring og er på jakt etter nye ideer, (f.eks. om du har vært med på super:bit eller har vært på kurs i regi av Bergen kommune) har vi også noe for deg!

  Nyheter skole og barnehage

  Vi besøker barnehager med Ballongbaluba

  Vi er i gang med vårens tilbud til førskolebarna og reiser ut til barnehagene med Ballongbaluba. 

  Ny ressursside til skole og barnehage

  Den nye ressurssiden VilViteMer er for alle som vil vite enda mer om naturvitenskap!

  Suksess med digitalt kodetilbud - nå får også 9. trinn delta

  Over 1300 elever har deltatt på digital kodeundervisning fra VilVite høsten 2020, og nå kan også 9. trinn bestille «Kodekraft», som er et gratis, digitalt læringstilbud i programmering til ungdomsskoler i Vestland og deler av Møre og Romsdal. 

  Følg oss: