Planlegg skole og barnehagebesøk

På denne siden finner du som lærer og barnehageansatt informasjon om noen av de typiske tingene du lurer på i forbindelse med bestilling og et besøk på VilVite.

Er du en fritidsgjest som vil besøke VilVite? Se her. 

Bestilling

 Alle bestillinger må gjøres elektronisk i forkant av besøket.
 

Velg læringstilbud

Du kan velge mellom et læringsprogram holdt av en formidler, temaløype i utstillingen og å utforske utstillingene. Du kan lese mer om VilVites pedagogiske tilbud til skoler og barnehager her.

Dersom du vet hvilket læringstilbud gruppen skal delta på, kan du gå direkte til bestilling. Du kan også velge å besøke utstillingen uten å delta i et læringstilbud. Da velger du "Utforske utstillingen". Du kan også se oversikt over tilbud for alle trinn, velge ditt trinn og gå videre til bestilling når du har funnet et tilbud som passer inn i din undervisning.

Vi anbefaler å bestille tid i matpakkerommet. Matpakkerom bestilles samtidig som læringstilbudet. Du velger matpakkerommet som et tilleggsvalg. Dette gjøres i selve bestillingsprosessen.

Pris og avtalekode

Skoler og barnehager har egne, lave priser. For priser og vilkår, se her.

Vestland fylkeskommune, Bergen kommune og flere omegnskommuner til Bergen har inngått besøksavtaler med VilVite. Ved bestilling fra disse kommunene, må du benytte avtalekode for å få kommunenes betingelser. Avtalekodene finner du her. 

Ofte stilte spørsmål om koder:

1. Hvorfor trenger jeg en avtalekode
Svar: Du trenger avtalekode for at vilkårene i avtalen med din kommune blir innfridd. Dersom du ikke har brukt avtalekode risikerer du at besøket må betales av skolen ved ankomst, eller at skolen blir fakturert i etterkant.

2. Har skrevet avtalekoden, men koden blir ikke ikke registrert i bestillingen min. 
Svar: Etter at du har skrevet inn avtalekoden din, trykker du på knappen under “Bekreft kode”. Da blir koden registrert. 

  1. Hvordan får jeg min brukerkode – personlige kode

Svar: Første gang du bestiller i VilVites nettbestilling, registrerer du dine personopplysninger og e-postadresse.  Når du har gjort dette, får du tilsendt brukerkode til oppgitt e-post. Brukerkoden er personlig og brukes hver gang du bestiller med den e-posten.

Transport

Det er enkelt å finne frem til VilVite enten du kommer til fots, med sykkel, bybanen, buss eller bil. Vårt nærmeste buss- og bybanestop er Florida-stoppet som ligger 3 min. gange fra VilVite.
Sjekk kartet vårt for å finne den beste veien til VilVite.

Besøk

Ved ankomst
Når dere kommer til VilVite, ønsker vi at en av lærerne i gruppen henvender seg i resepsjonen. Da får vi registrert at dere har kommet og dere får tildelt garderobeplass og ev. skap for innlåsing av verdier. Dere får også utlevert adgangskortene som dere bruker i løpet av besøket.

Ankomst VilVite senest 10 minutter før programstart. Gi beskjed om dere blir forsinket på tlf. 55 59 45 46. Dersom dere kommer for sent kan læringstilbudet bli forkortet.

Oppbevaring og garderobe
Vi anbefaler klasser å besøke VilVite uten sekk. Har du mulighet til å samle inn matpakkene i forkant og la sekkene være igjen på skolen, er vi glade for det. Vi har begrenset med lagringskapasitet. 

Matpause
Hvis dere har bestilt tid i matpakkerommet, spiser dere lunsj der. Det er også en kafe i samme hus, hvor dere kan kjøpe mat.

Ved avreise
Når dere er klare for tilbaketuren kan vi hjelpe til med å samle gruppen. Særlig dersom barn er i utstillingen før avreise kan det være vanskelig å få samlet alle. Henvend deg i resepsjonen så kan vi annonsere over høyttaler at barna må komme til utgangen. Der samler dere inn adgangskortene og leverer disse tilbake. Pass på at alle barna får med seg tingene sine fra garderoben før dere går. 

Regler på VilVite
På VilVite gjelder samme regler som på skolen/i barnehagen. Barna skal være snille med hverandre, bruke innestemme og ikke løpe. I tillegg kommer den viktigste regelen som er at alle skal ha det gøy!
Dersom du bestemmer at din gruppe får besøke butikken VilFinne, må lærer være tilstede i butikken så lenge noen av elevene/barnehagebarna er der.

Lærers rolle
Våre verter og formidlere legger til rette for at dere skal ha en best mulig dag på VilVite, men det er lærer som har ansvaret for gruppen under hele besøket. 

 

Ofte stilte spørsmål om besøk:

  1. Kan gruppen spise matpakken sin på VilVite? 

Svar: Vi har matpakkerom som du kan bestille. Du bestiller tid i matpakkerommet samtidig som du bestiller besøk. Hvis du har glemt å bestille tid i matpakkerommet, kan du bestille dette frem til 3 dager før. 

  1. Hvor lenge kan gruppen være på besøk? 

Svar: Inngangsbilletten gir dagspass til VilVite. Det betyr at du velger hvor lenge besøket varer. Elever kan være på VilVite så lenge lærer er tilstede. Vi stenger kl. 15 på hverdager i skoleåret.

  1. Kan jeg bestille besøk på kort varsel?

Svar: Hvis du ønsker å bestille besøk mindre enn 2 dager frem i tid, kan du sende e-post til bestilling@vilvite.no eller ringe 55 59 45 46. Dere får plass hvis vi har ledig kapasitet.

Kontakt oss

Har du spørsmål om skolebesøk, kontakt gjerne vår skolekontakt på bestilling@vilvite.no – eller telefon 55 59 45 46.

 

 

Følg oss: