Skole og barnehage

Energi- og klimaoppdraget Antilantis

L

Klassen lærer om energi- og klima-relevante teknologier ved å løse oppgaver i utstillingen. Informasjon og funn brukes i en spillbasert klimasimulator hvor elevene skal styre et samfunn i 10 år, og ta hensyn til dets innbyggere og miljø.

Fag / fagområde: Naturfag og Samfunnsfag.
Ukedager: onsdag - fredag
Antall: Inntil 30 elever.
Varighet: 2 timer
Målgruppe: Videregående

Klikk på «Bestill» nedenfor for klokkeslett og ledige tider.

Kompetansemål 
Læringstilbudet tar for seg de fleste relevante læreplanmål innenfor bærekraftig energiforsyning, energieffektivisering og problemstillinger knyttet til oppvarming av atmosfæren. Programmet har et samfunnsmessig fokus.

Læringsprogrammet passer for elever på vg1 og vg2. Spillet er på norsk

Forberedelser
Viktig informasjon til lærer: lærerveiledning og utfyllende informasjon
Anbefalt for-og etterarbeid: Elevark forarbeid og elevark etterarbeid.

Programmets gang 
Se intoduksjonsfilm om læringsprogrammet her.
Se film om hvordan spillet virker under. Anbefales å åpnes i full skjerm.

 

 

Lagt ut: 14.11.2016

Programmet kombinerer oppgaver i utstillingen med simuleringer på PC. Elevene får se hvordan hans/hennes valg påvirker energiforsyningen og miljøbelastnigen på et fiktivt samfunn.

Nyheter skole og barnehage

Vil du ha VilVite til din skole?

Vi søker to skoler som vil prøve vårt nye oppsøkende tilbud fra «VilVite på hjul». Da stiller vi med vitenshow, utstilling og læringsprogram – til en «VilVite-dag» ved skolen. Se hvilke tema du kan velge blant og meld tilbake nå. 

Tid for koding i uke 48-49

Vi er med på Kodetimen. I uke 48 og 49 har vi økt antall plasser på våre kodeprogrammer. Læringsprogrammene fokuserer på forståelse og ferdigheter innen enkel programmering. Her er det lære ved å gjøre – og programmere underveis!

Verksted i Juletreskogen med ny vri

Vi inviterer 1.-7. trinn til juleverksted hvor elevene får lage juletrepynt. Nytt av året er en sterkere matamatisk innfallsvinkel med rom for kreativitet og skaperglede. I tillegg har vi år også et tilbud til 5.-7. trinn. 

Følg oss: