Skole og barnehage

Energi- og klimaoppdraget Antilantis

L

Klassen lærer om energi- og klima-relevante teknologier ved å løse oppgaver i utstillingen. Informasjon og funn brukes i en spillbasert klimasimulator hvor elevene skal styre et samfunn i 10 år, og ta hensyn til dets innbyggere og miljø.

Fag / fagområde: Naturfag og Samfunnsfag.
Ukedager: Høst: tirsdag, torsdag og fredag. Vår: tirsdag - fredag.
Antall: Inntil 30 elever.
Varighet: Ca 120 min
Trinn: Vidergående

Klikk på bestill for klokkeslett og ledige tider. Tilbud for neste semester kan bestilles fra medio november og april.  

Kompetansemål 

Læringstilbudet tar for seg de fleste relevante læreplanmål innenfor bærekraftig energiforsyning, energieffektivisering og problemstillinger knyttet til oppvarming av atmosfæren. Programmet har et samfunnsmessig fokus.

Læringsprogrammet passer for elever på vg1 og vg2. Spillet er på norsk

Programmets gang 

Se intoduksjonsfilm om læringsprogrammet her.

Se film om hvordan spillet virker under. Anbefales å åpnes i full skjerm.

 

 

Bestill

Lagt ut: 14.11.2016

Programmet kombinerer oppgaver i utstillingen med simuleringer på PC. Elevene får se hvordan hans/hennes valg påvirker energiforsyningen og miljøbelastnigen på et fiktivt samfunn.

Nyheter skole og barnehage

Proteinsyntesen - en oppbyggende nyhet

Erfaringsmessig er proteinsyntesen en prosess som er vanskelig å forklare og forstå. Nå har våre formidlere utviklet et helt nytt program, som levendegjør prosessen og viser sammenhengen mellom DNA, mRNA, tRNA, aminosyre og protein.

Bestill vårens læringstilbud

VilVite tilbyr til enhver tid rundt 60 ulike læringstilbud for barnehager, grunnskoler og videregående skoler. Alle læringstilbudene er knyttet til læreplanen eller rammeplan for barnehagen. Velkommen til realfagsglede og læring!

Bli med på Kodetimen

I år er VilVite med på Kodetimen i uke 49, og i den forbindelse tilbyr vi ekstra plasser på våre program innenfor koding.

Følg oss: