Skole og barnehage

Energi- og klimaoppdraget Antilantis

L

Klassen lærer om energi- og klima-relevante teknologier ved å løse oppgaver i utstillingen. Informasjon og funn brukes i en spillbasert klimasimulator hvor elevene skal styre et samfunn i 10 år, og ta hensyn til dets innbyggere og miljø.

Fag / fagområde: Naturfag og Samfunnsfag.
Ukedager: tirsdag - fredag
Antall: Inntil 30 elever.
Varighet: 2 timer
Målgruppe: Videregående

Klikk på «Bestill» nedenfor for klokkeslett og ledige tider. Tilbud for hele neste skoleår kan bestilles fra medio april.  

Kompetansemål 
Læringstilbudet tar for seg de fleste relevante læreplanmål innenfor bærekraftig energiforsyning, energieffektivisering og problemstillinger knyttet til oppvarming av atmosfæren. Programmet har et samfunnsmessig fokus.

Læringsprogrammet passer for elever på vg1 og vg2. Spillet er på norsk

Forberedelser
Viktig informasjon til lærer: lærerveiledning og utfyllende informasjon
Anbefalt for-og etterarbeid: Elevark forarbeid og elevark etterarbeid.

Programmets gang 
Se intoduksjonsfilm om læringsprogrammet her.
Se film om hvordan spillet virker under. Anbefales å åpnes i full skjerm.

 

 

Bestill

Lagt ut: 14.11.2016

Programmet kombinerer oppgaver i utstillingen med simuleringer på PC. Elevene får se hvordan hans/hennes valg påvirker energiforsyningen og miljøbelastnigen på et fiktivt samfunn.

Nyheter skole og barnehage

Metamorfose - et sommerfuglshow

Metamorfose er en musikalsk og visuell historie for 4-åringer (født 2014), hvor vi følger sitronsommerfuglens liv gjennom skygge-  og dukketeater. Oppleves 25.-27. september.

NYHET! Inspirasjonskurs "Plast, bruk og kast"

Dette er et todagerskurs for deg som jobber med barnehagebarn og skal hjelpe deg med å komme i gang med bærekraft i barnehagen. Kursdager: 14. nov. 2018 og 13. feb.2019. 

Spenningsekspedisjonen - bestill for høsten!

BKK tar samfunnsansvar og inviterer 9. og 10. klassinger til læringsprogrammet BKK-Spenningsekspedisjonen på VilVite. Elevene lærer om produksjon av elektrisk energi fra fornybare og ikke-fornybare energikilder, samt om elsikkerhet og miljøeffekter som følge energiproduksjon.

Følg oss: