Genredigering - til utlån

CRISPR-teknologien åpner for nye muligheter innen genredigering, men hva skal være tillatt, og hvor går grensen? Lån det engasjerende og utfordrenden kortspillet fra VilVite.
Bestill
 • Antall: Inntil 30 elever
 • Varighet: 90 minutter
 • Målgruppe: Videregående
 • Hva skjer i dette læringstilbudet?

  Gjennom et kortspill fra PlayDecide får elevene delta i en strukturert diskusjon om et krevende tema. Ulike typer kort introduserer elevene for både muligheter og utfordringer ved CRISPR-teknologien. De får også kjennskap til konkrete personer med ulike forhold til genredigering.

  Målet er at elevene skal få en større bevissthet rundt hva de selv mener om temaet genredigering, samtidig som de gruppevis skal jobbe mot et felles syn på hvor grensen går for hva som kan tillates.

   

  Tilknytning til læreplan

  Naturfag : kompetansemål etter Vg1 SF
  Gi eksempler på bruk av bioteknologi og drøfte etiske spørsmål knyttet til bioteknologi

  Praktisk informasjon

  Forberedelser for lærer
  Du låner kort fra VilVite. Kortene kan du enten hente selv eller få tilsendt i posten hvis du bor langt unna. Du må forberede matriell og sette deg inn i gangen i spillet som beskrevet i her: Forberedelser og gjennomføring for genredigering. 

  Vil du ta en prat i forkant?
  Vi tar gjerne en prat med deg i forkant av opplegget. Da kan vi fortelle litt mer, gi noen tips og prøve å svare på spørsmål så godt vi kan. Dersom du ønsker dette, skriv inn en kommentar når du bestiller tilbudet. 

  Om PlayDecide
  Opplegget er utviklet ved Department of Science Teaching, Weizmann Institute of Science, Israel, og tilrettelagt på norsk av våre formidlere.

  Nyheter skole og barnehage

  Høstens tilbud til skoler og barnehager

  Vi fortsetter de populære tilbudene hvor vi kommer ut til dere. Dette har vært til stor glede både for elever, lærer og våre formidlere. Vi fortsetter også med digitale tilbud, og nå kan du bestille til høsten.

  Vil du hjelpe oss med å utvikle nettverket vårt for skole og barnehagelærere?

  Vi på VilVite vil gi skolene og barnehagene det beste tilbudet vi kan. Og hvem bedre å spørre enn deg som er lærer, barnehagelærer, eller studerer til å bli en av delene? 

  Påmeldingen til FIRST LEGO League er åpnet

  Nå kan du melde på lag til årets FIRST® LEGO® League (FLL) – verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge fra 10 til 16 år. Både skolelag og fritidslag kan delta. Turneringsfinalen går av stabelen 13. november i 2021. 

  Følg oss: