Kjemisk escape room - til utlån

Vi har mottatt en bombetrussel, og trenger hjelp fra raske og kompetente kjemiagenter. Klarer dere å desarmere bombene før tiden løper ut? Lån utstyr fra VilVite, og få veiledning på nett.
Bestill
 • Antall: Inntil 30 elever
 • Varighet: 90
 • Målgruppe: Videregående
 • Hva skjer i dette læringstilbudet?

  Tenk deg å være innestengt på kjemilabben med 5 bomber som vil detonere i løpet av 60 minutter hvis du ikke klarer å nøytralisere dem! Elevene jobber sammen i grupper, og må bruke det de har av kjemikunnskaper og problemløsningsevner for å finne alle kodene som trengs innen fristen. 

  ​Etter at elevene har gjennomført escape-rommet, anbefaler vi en liten samtale der dere snakker om kjemien i de oppgavene de har løst.

  Læringsprogrammet fokuserer på problemløsning, og bygger på kjemikunnskaper fra kjemi 1. Programmet anbefales  tidlig om høsten for elever som tar kjemi 2, eller om våren for elever som tar kjemi 1.

   

  Tilknytning til læreplanen

  Kjemi 1 og 2: hovedområde syrer og baser
  Hovedområdet handler om syrer, baser og pH. Videre dreier det seg om hvordan kjemiske prosesser som skjer i vann, blir påvirket av pH.

  Praktisk informasjon

  Henting og levering av utstyret
  Utstyret til kjemisk escape room henter du på VilVite. Det er pakket i en stor plastboks (ca 80 cm*60 cm *60 cm), og det er klart for henting på mandag i den uken du har bestilt programmet. Det er en fordel om du kan hente utstyret med bil. Vi må bare ha utstyret tilbake på VilVite senest fredag samme uken.

  Forberedelse i klasserommet 
  Du klargjør oppgavene, setter frem utstyr og organiserer arbeidet i klasserommet. Beregn minst en time for å rigge rommet før elevene kommer. Du står fritt til å bruke utstyret på et hvilket som helst tidspunkt i løpet av den uken du har bestilt det til. 

  Vil du ta en prat i forkant?
  Vi tar gjerne en prat med deg i forkant av opplegget. Da kan vi fortelle litt mer, gi noen tips og prøve å svare på spørsmål så godt vi kan. Dersom du ønsker dette, skriv inn en kommentar når du bestiller tilbudet. Vi kontakter deg i god tid før du skal bruke escape-rommet med elevene dine, for å sikre at du får den hjelpen du trenger.

  Lærers rolle

  Les mer om din rolle her

  Nyheter skole og barnehage

  Høstens tilbud til skoler og barnehager

  Vi fortsetter de populære tilbudene hvor vi kommer ut til dere. Dette har vært til stor glede både for elever, lærer og våre formidlere. Vi fortsetter også med digitale tilbud, og nå kan du bestille til høsten.

  Vil du hjelpe oss med å utvikle nettverket vårt for skole og barnehagelærere?

  Vi på VilVite vil gi skolene og barnehagene det beste tilbudet vi kan. Og hvem bedre å spørre enn deg som er lærer, barnehagelærer, eller studerer til å bli en av delene? 

  Påmeldingen til FIRST LEGO League er åpnet

  Nå kan du melde på lag til årets FIRST® LEGO® League (FLL) – verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge fra 10 til 16 år. Både skolelag og fritidslag kan delta. Turneringsfinalen går av stabelen 13. november i 2021. 

  Følg oss: