Skole og barnehage

Næringsstoffer i mat

L

Hva er hovedkomponentene i maten vi spiser? Kan vi teste en matvare for å se hva den inneholder? Elevene gjennomfører enkle kjemiske påvisninger av næringsstoffer i matvarer som de kjenner fra sin hverdag. Programmet tar i hovedsak for seg karbohydrater og proteiner.

Fag / fagområde: Naturfag
Ukedager: onsdag - fredag
Antall: Inntil 30 elever
Varighet: 60 min
Målgruppe: Videregående

Klikk på «Bestill» nedenfor for klokkeslett og ledige tider. Tilbud for hele neste skoleår kan bestilles fra medio april.  

Kompetansemål 
Gjennomføre enkle kjemiske påvisninger av næringsstoffer i matvarer og gjøre rede for observasjonene.

Forberedelser 
Viktig informasjon til lærer: lærerveiledning.
Anbefalt for- og etterarbeid: powerpoint-presentasjon du kan vise elevene dine. Lærer velger arbeidsmåte.

Til informasjon 
Programmet tilbys med bakgrunn i etterspørsel fra lærere.

Ønsker du å ha dette programmet på tysk?
Biologen Sabine Haake kommer fra Oldenburg i Tyskland og gjennomfører gjerne programmet på sitt morsmål. Skriftlig materiell er på norsk.
Viktig: Næringsstoffer i mat på tysk må bestilles en fredag, og du må skrive “Ønsker programmet på tysk” i bestillingen din.

Bestill

Lagt ut: 14.11.2016

Jakten på karbohydrater! Elevene tester for proteiner og ulike karbohydrater.
De kjemiske testene tester for ulike typer næringsstoffer. Elevene lærer om deres egenskaper og hva som er positivt og negativt resultat.

Nyheter skole og barnehage

Vil du ha VilVite til din skole?

Vi søker to skoler som vil prøve vårt nye oppsøkende tilbud fra «VilVite på hjul». Da stiller vi med vitenshow, utstilling og læringsprogram – til en «VilVite-dag» ved skolen. Se hvilke tema du kan velge blant og meld tilbake nå. 

Tid for koding i uke 48-49

Vi er med på Kodetimen. I uke 48 og 49 har vi økt antall plasser på våre kodeprogrammer. Læringsprogrammene fokuserer på forståelse og ferdigheter innen enkel programmering. Her er det lære ved å gjøre – og programmere underveis!

Verksted i Juletreskogen med ny vri

Vi inviterer 1.-7. trinn til juleverksted hvor elevene får lage juletrepynt. Nytt av året er en sterkere matamatisk innfallsvinkel med rom for kreativitet og skaperglede. I tillegg har vi år også et tilbud til 5.-7. trinn. 

Følg oss: