Lars Marøy blir ny VilVite-direktør

Bergen Vitensenter AS har ansatt Lars Leegaard Marøy (40) som ny administrerende direktør for VilVite etter Svein Anders Dahl som går av med pensjon til sommeren.

– Jeg er veldig fornøyd med at Lars Marøy skal bringe VilVite videre, sier styreleder Roald Onarheim. Vi får en ny leder med en spennende og relevant bakgrunn sett opp mot VilVites samfunnsoppdrag om å inspirere barn og unge til å interessere seg for teknologi og realfag. VilVite har vært en stor suksess det 10 første årene, og vi har store forventinger til hvordan Marøy kan utvikle VilVite videre sammen dyktige og dedikerte medarbeidere på vitensenteret.

– Det Svein Anders Dahl og hans stab har prestert med VilVite er virkelig imponerende. Fra null til Norges ledende vitensenter og et av Bergens best besøkte attraksjoner. Jeg gleder meg stort til å bygge videre på denne solide grunnmuren, sier Lars Leegaard Marøy.

Lars Marøy har ca 15 års arbeidserfaring fra off. sektor, media og filmbransjen. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i Mediefondet Zefyr (tidl. Fuzz) og har tidligere arbeidet i Piraya Film, Bergen Kino og BIFF. Gjennom disse jobbene har han tilegnet seg god kunnskap i skjæringspunktet mellom offentlig og privat sektor.

Marøy er for tiden under videreutdanning i USA på et masterprogram ved NTNU med utveksling til MIT- Massachusetts Institute of Technology. Utdanningen vil gi ham en Master of Technology Management. Han har også en MBA fra NHH og en cand. mag. fra UiB hvor bl.a. filmproduksjon og kunsthistorie inngår. 

Marøy bor i Sandviken, er gift og har tre barn. Han tiltrer 1.8.2018.

Foto: Lars Svenkerud


Opprettet 15.04.2018

 Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Følg oss: