VilViteMer

Vil du vite mer om naturvitenskap? Da kan du utforske det digitale universet VilViteMer – fullt av aktiviteter, eksperimenter og lekende læring.

VilViteMer er en side hvor du kan finne masse gøy om naturvitenskap: fra eksperimenter og aktiviteter, til spennende fakta om verden rundt oss. Siden har mye å by på, og du leter enkelt frem det du synes er interessant ved å filtrere mellom ulike aktiviteter og tema. Noe av innholdet passer for store, noe for små og noe er en skikkelig tankenøtt, så du kan også filtrere på vanskelighetsgrad.

VilViteMer er full av inspirasjon.

Eksperimenter på kjøkkenet
En grå søndag er perfekt for et av de mange eksperimentene på VilViteMer. Skap kjøkkenet om til et lite laboratorium, og bruk innholdet du har i kjøkkenskapene til å lage et helt eget slim, utforske ulike væsker, og få såpebobler til å sveve! La håret reise seg mens dere har det gøy med statisk elektrisitet, og sperr opp øynene når den hjemmelagde vulkanen får utbrudd. 

En verden av oppdagelser
Ute venter hele verden på å bli oppdaget. Ta en tur på skattejakt i skogen, eller utforsk alt som lever i fjæren. Kanskje det du finner kan bli til egne natur-kunstverk? Naturen kan også hjelpe deg om du vil lage din egne seljefløyte, eller en is-lykt, om minusgradene kryper frem igjen.

Lek og læring
Lek er kjempeviktig for motivasjon og læring! Leken “Dronningen befaler” er super som en introduksjon til programmering for de aller yngste, sammen med spillet om bien Bee-Bot. Kreativitet åpner for nye muligheter, og med trolldeig kan du skape helt nye ting. Du kan også gjøre morsomme øvelser sammen med andre for få frem kreativiteten når dere tenker nytt.  

Oppdatert på det viktigste
Hva er egentlig et virus? Og hvorfor er naturmangfold så viktig? På VilViteMer ligger det flere små artikler som forteller om nye og nyttige vitenskapelige tema: fra de aller minste byggeklossene, atomene, til det store solsystemet!

På VilViteMer publiserer vi hele tiden nye ting. Har du noe du har lyst til å vite mer om? Da håper vi du vil sende oss en epost på post@vilvite.no.Følg oss: